I 2015 blev Løkken Redningshus voldsomt ødelagt af stormen Egon og var tæt på at blive revet ned. Mange i byen bakkede op om at bevare redningshuset og i september 2017 blev huset fra kommunen overdraget til den selvejende institution LØKKEN REDNINGSHUS.
Den selvejende institution står for drift og vedligeholdelse af Løkken Redningshus.
Det overordnede formål er at bevare Løkken Redningshus, samt at bevare huset som en ramme for forskellige kulturelle arrangementer inden for kultur, folkeoplysning, turistfremme og byudvikling til gavn for lokalområdet midt i den barske og smukke natur.
Den første redningsbåd ankom til Løkken i 1850 og var således en af de første på den jyske vestkyst. Det nuværende Løkken Redningshus er det 4. redningshus i Løkken og blev bygget i 1936. Huset har været i brug som redningshus frem til 1975, hvor Farvandsvæsenet nedlagde redningsstationen i Løkken. Redningsbåden blev flyttet til Slettestrand og kommunen overtog huset. Huset rummede herefter, og rummer stadig, Løkken Museums udstilling om kystfiskeri og redningsvæsen. Der ydes ikke tilskud til vedligeholdelse af den gamle og udsatte bygning fra Løkken Museum, som alene driver og vedligeholder selve udstillingen.
Løkken Redningshus er en markant bygning i strandmiljøet, og husets historie som redningsstation er nært knyttet til søfart og kystfiskeriet ved Løkken gennem tiderne. Vi finder det vigtigt at bevare de relativt få tilbageværende redningsstationer, der i midten af 1800-tallet blev etableret langs primært den jyske vestkyst, men også andre steder. Som søfarts- og fiskerination har det danske redningsvæsen ydet uvurderlig assistance og tryghed til de søfarende gennem tiderne. Tider der nu har ændret sig med mere moderne teknologi og større sikkerhed, men ikke desto mindre lige vigtig for søfarten. Den del af de gamle danske redningsstationer, der nu er nedlagte, står i dag som kulturhistoriske monumenter over en tid hvor nærhed, nødvendighed, mod og den barske natur befandt sig i et integreret afhængighedsforhold. Med den udsatte placering af Løkken Redningsstation vil det være synd om dette smukke hus ikke vil kunne bevares for eftertiden som ramme for både at kunne fortælle historien om livet ved kysten og afholdelse af andre kulturelle arrangementer på en særdeles velbesøgt lokalitet i Danmark, hvor mange lokale og turister har glæde af det.
Målgruppen, der vil blive tilgodeset ved at Løkken Redningshus bevares, er såvel de mange turister, der hvert år besøger byen som de fastboende, der hele året nyder synet af det smukke gamle hus i klitten.
Begge parter vil have glæde af de arrangementer huset kan danne rammen om. Den støbte platform foran huset er ligeledes særdeles velbesøgt såvel i stille solskinsvejr som i stormende gråvejr.